dimarts, 11 de novembre del 2008

Ramon Llull_

Teniu al vostre abast informació sobre Ramon Llull. Gràcies a Amàlia Pérez (3r D):

21 comentaris:

  1. les miniatures medievasl eran una altra forma de contar lo que feien els cavallers i els reies pera que tothom lo puguera entendre'l.

    ResponElimina
  2. he vist el 2, 5 i 10 però suposo que el comenteri hi havia que posarlo aci, menys mal que estava ampliat perque si no no s´entenia res.
    Esta curios , es el precursor dels comics.

    ResponElimina
  3. jo interprete la miniatura numero 6 com que l´exercit d'Aristotil que son predicadors volen tombar la torre d'aquells que cometen el error de no creure en la paraula de Deu

    ResponElimina
  4. Alba. 1º Bax. Mixt

    Miniatura 5

    En aquesta miniatura, Llull ens diu que els filòsofs fan unes preguntes relacionades amb els nou subjectes relacionats amb el verb ésser. Llavors, ell explica com una metàfora, i dibuixa una torre, la torre de la fe, la saviesa i de la veritat. En ella trovem a la part de baix els set vicis i un poc més amunt, les set virtuts. Penjant de la torre, hi han unes cordes que ajuden als humans a pujar-hi i arribar on es trova Déu.

    M'han paregut un poc difícils d'entendre, no sé si la gent d'aquella època s'acalararia molt..

    ResponElimina
  5. En la vinyeta número 2,interprete que el Papa conta com Francesc, un religiós, va empendre una vida destinada al clergue, deixant riqueses materials per amor a Déu.
    El Papa beneix a Ramon, qui ha seguit els exemples de Francesc, i li posa l’hàbit de monje.
    Totes les vinyetes són molt interesants, m'han agradat molt =)

    ResponElimina
  6. Les miniatures eren maneres de contar coses de una manera que tot el món ho entengera.

    Mireia 1ºBax.Mixt

    ResponElimina
  7. Elísabet. 1ºbatxiller mixte.

    MINIATURA 2

    En aquesta miniatura, a la part esquerra, es veu como un sacerdot li conta al poble la història de Francesc, que ho va deixar tot per Déu.
    D'altra banda, en la part dreta, apareix Ramon LLull, el qual vol seguir l'exemple d'aquest.

    ResponElimina
  8. Jo he vist la 12 i pareix com si li donaren les lleis de la ciutat por a que posara ordre en ella

    javier bueno fernandez

    ResponElimina
  9. javi 1er batxiller mixte

    Jo he vist la 12 i s'interpreta com si li donaren les lleis per a que ell en posara ordre en la ciutat.

    ResponElimina
  10. Fent referència a la miniatura II:
    Es veu com un sacerdot dona l'homilia a un grup de persones que el miren bocabadats mentre conte la història d'un benaurat anomenat Francesc que va deixar tot el que tenia per l'amor que li tenia al seu amat,Déu.I en la part dreta es veu com el mateix sacerdot li diu a Ramon Llull que ha fet molt bé per seguir l'exemple de Francesc mentre li fique una espècie de mant.


    Amb aquestes miniatures Ramon Llull pretenia fer aplegar les idees religioses a tots el públics d'una manera entretinguda mitjançant les imatges.


    Sara Vicente Prats

    ResponElimina
  11. MINIATURA 2:
    D’una banda, en la part esquerra de la miniatura, apareix un sacerdot contant al poble la història del benaurat Fransesc, que ho va deixar tot pel seu estimat Déu.
    D’altra banda, en la part dreta, apareix el mateix sacerdot amb Ramon Llull el qual vol seguir l’exemple del benaurat Fransesc.

    Aquestes miniatures són molt curioses, però difícils de comprendre. M’he decantat per la miniatura 2 perquè em resultava la més fácil, però tampoc molt.

    Elísabet

    ResponElimina
  12. En quant a la vinyeta 10:

    Es tracta de que Ramon defensa una tesi sobre Déu dient que una altra es errònia (la de Mahoma) els demes li demanen que aporte proves sobre la seua hipòtesi, sinos será rebutjada i ell será condemnat a mort perque es tracta de pecat.

    Iván Muñoz 1º Bach.Mixte

    ResponElimina
  13. jaime 1er bachillerat mixt

    m´ha cridat molt l´atencio la numero 5 perque jo l´he interpretada com ke ramon llul ens diu ke en aquesta vida tots seguim una torre en la cual tota la gent volem pujar pujar per que arriba del tot esta la salvacio i felicitat...

    auuu

    jaime

    ResponElimina
  14. Miniatura 10:

    Es tracta de que Ramon defensa i diu que la llei de Déu es la verdadera i la de Mahoma es errònia i la gent confosa li demana que li aporte proves sobre aquesta hipótesi , sinos será castigat i condenat a mort ja que es considera pecat i insult.

    Iván Muñoz 1º Bach.Mixte

    ResponElimina
  15. Miniatura 2:

    És una obra mística, en la qual l'home sacrifica totes les seues riqueses i suporta tota mena de desgràcies i sacrificis per guanyar la confiança de Déu i poder estar al seu costat. Gràcies a això, aconsegueix el que buscava i el fan seguidor de Déu. Així, amb més esforços i una bona perseverança aconseguirà arribar a Ell.

    En aquesta vinyeta núm.2 apareixen elements poètics de l'amor cortés amb el Senyor (va suportar tota mena d'oprobis pel seu estimat, alegre, joiós...); aquesta característica és pròpia de l'obra mística ja que està relacionada amb Déu i amb un món més enllà.

    A la vinyeta apareixen dos homes que conten als seus deixebles la història de Ramon i el que aconseguí amb la fe i amb els sacrificis per Déu.

    Sheyla Mestre, 1r BATX mixt

    ResponElimina
  16. patxi barreda 1r batxillerat mixte
    minitura 10:
    Ramon Llull defensa la llei de Déu, i diu que la dels sarraïns és errónea. Em crida l'atenció que siga tan atrevit en expresar la seua opinió en aquest tema

    ResponElimina
  17. ÁNGEL TUDELA 1BACH

    ja sabem com pasaben el temps els sacerdots quan no estave resant perque crec que son els unics que sabien llegir encara que no se com ho feien perque amb la lletra eixa tan menuda....
    la que mes m'agradat es la numero 3 perque es molt moguda encara que una mica difecil de creure que aixo pases de veritat en la realitat a mes ningu es suicida aixi com aixi.

    ResponElimina
  18. En les miniatures es podien ver com si es narrara una historía de com era la vida i parlaven de fets que li ocorrien a la gent i a aixo amb els dibuixos ens expliquen mijor encara.

    Salvador del Campo 1 btx mixt

    ResponElimina
  19. Els miniatures són molt interesants, ens mostren en imatges, que va passar amb Llull, els diàlegs que el mantenía amb altres personatges importants de la historia catalana. :)

    ResponElimina
  20. En quasi totes les miniatures està present la finalitat de l´obra de Ramon Llull, convéncer a la població de que Déu era el centre del món.

    ResponElimina
  21. En la miniatura 2 podem vore com en la part esquerra s'encontra un bisbe contant als flares la història de Francesc, un seguidor de Dèu que va deixar totes les seves riqueses i tentacions per l'amor a Dèu. En la dreta s'encontra el mateix bisbe amb Llull, on el vesteix amb vestimentes humildes perque vol seguir el camí que va fer Francesc.

    En la miniatura 5 hi ordena els dibuixos amb els números romans. El número 1 el relaciona amb els nou filòsofs, que representen alguns dubtes de les lleis que va crear Llull (crec que és quan va presentar els seus pensaments religiogos que va crear de Dèu a l'universitat i no els van acceptar), que estàn relacionats amb les preguntes de l'ésser. En el 2 el relaciona amb l'alçada de la torre, que quan més amunt hi pujes més fe té una persona amb Déu i s'hi salva abans dels vicis; i amb l'imatge de Llull, on hi destaca la seua mà alçada: "si no hi creiem, no hi entendrem". En el número 3 la relaciona amb les virtuts escrites en l'escala, quan més amunt, més valorats són. En el número 4 hi relaciona les cordes que agafen els creients amb la mà de Déu, que per a mí significa la relació que hi ha entre el creient i Déu, l'ajuda de Déu. El número 5 representa la part baixa de la torre de la fe, on s'encontren els pecats, les tentacions, els vicis.

    En la miniatura 10, per el que penso, crec que és com una mini história del que li va passar a Llull quan va anar a predicar a Bugia la paraula de Déu, ja que el Papa i els altres no li havíen fet cas.
    (D'esquerra a dreta):
    es veu com Ramón hi viatja sol i està a punt d'entrar a l ciutat, una vegada dins hipredica la paraula de Déu i diu que l'altra religió es falsa, i que només és vertadera la de ell, per culpa d'això l'envien davant del rei, on és empressonat per dir que ere falsa la llei de Mahoma, peró Llull no té temó, ja que si mor, morirà intentant convertir als infidels, peró al final sobreviu i hi torna a les seues terres.

    ResponElimina