dimarts, 25 de novembre del 2008

VIII aniversari del naixement del rei Jaume I_

2 comentaris:

  1. Alba Martín 1º Batx. Mixt

    Coses que no sabia sobre Jaume I:

    Com es va escollir el nom de Jaume I. Suposava que la mare no tindria molta oportunitat d'escollir el nom dels seus fills en aquella època. Pensava que els noms els escollien els pares. Però en el cas de Jaume, no tenia ni idea de que feren allò de les espelmes. Me pareix que el nom que li va tocar li esqueia molt bé, ja que la seua personalitat era molt guerrera, com va demostrar en les conquestes, igual que la del sant.


    Jaume I estava en una batalla i veu com un escamot de soldats estan a punt de caure en una emboscada musulmana. Així que, avisa a la gent però no li fan cas, per això decideix ell mateix anar a avisar-los, posant la seua vida en perill, perquè s'apropa molt a la emboscada. Quan estaven retrocedint, Jaume es gira per a veure que fan els enemics, quan una ballesta li dispara una fletxa al front. Em pareix que té molta valentia per a arrancar-se la fletxa com si res i començar a riure.

    Una altra mostra de lo valent que va ser, la tenim en el moment de la seua mort. Si no haguera sigut per els seus homes de confiança li van dir que deixara lluitar a l'infant Pere, ell hauria anat a la revolta.

    El que no m'havia parat a pensar és que Jaume I va viure molt de temps. Els reis en aquella època no vivien tant. Segons els càlculs que fa ell, cap rei havia viscut tant de temps des dels temps de Salomó o de David.

    Una altra cosa interessant l'he trobada en un vídeo sobre la seua vida. Deia que ell era molt alt. I que Guifré el Pilós, l'antecessor comú de la família mesurava 1,77 metres. Açò, a finals del segle IX, no era molt comú. Per tant l'alçada li ve de família.

    ResponElimina
  2. aixo de la manera d'elegir el nom cria que era una llegenda pero es veu que es veritat,
    de segur que el pares bufaven sobre els noms extranys per a que no li toques.

    El que mes m'ha sorpres es que amb 66 anys que per aquella época es revesavi que la gent nomes solía vivir dins als 40 o 50 com a molt y jaume va fer una croada amb 66 any!!!!!

    m'he dotat compte que els valencians solien viure molt si nos mira ramon llul a més de jaume.
    ramon llul

    ResponElimina