diumenge, 26 d’octubre del 2008

L'avantguardisme


  • Cliqueu ací per veure més cal·ligrames i poemes objecte.
  • Ací teniu un qüestionari sobre l'avantguarda. Endavant! (extret de la webquest creada per Àngels Garcia Cunyat)
  • Aquesta web conté dos vídeos sobre Joan Salvat-Papasseit. Feu-hi una ullada!

11 comentaris:

  1. JAJA
    SOC EL PRIMER QUE HA ESCRIT UN COMENTARI DESDE LA CLASE DEL INFOCOLE DE VALENCIA ASI A ULTIMA HORA DE DIVENTRES.

    M'HA AGRADAT MOLT ELS CALIGRAMES AVANTGUARDISTES

    ResponElimina
  2. El caligrama que isc un triangle envoltat por la mar mediterrània als tres costats es podria interpretar com les ganes de la independència de Catalunya a aquesta època com si volguera ser una illa i estiguera aÏllada de la resta d'Espanya.

    ResponElimina
  3. el caligrama te les paraules que resumeixen els seus ideals, colocades de costat al llarg de tot el text. A mes te la paraula columna vertebbral al costat, com si fora una autentica columna vertebral. La idea general del text es la desaprovacio al sistema politic del moment en que es va escriure

    ResponElimina
  4. En aquest caligrama es mostra com els vanguardistes s'oposen a la societat burgesa, i es queixen. Volen unir-se per a lluitar contra allò que no els pareix just

    ResponElimina
  5. Aquest ca·ligrama de Papasseit reivindica el poder de l'individu. Les paraules com: vicotoria, joventut, etc, representen allò que aquest defensa i estan lligades al títol: "Un enemic del Poble".
    Expressa com estan sotmetos al poder burgés i el desacord amb això.

    Elísabet

    ResponElimina
  6. M`agradat el caligrama de la lluna i el amr que fa glub, glub, glub ... crec que es el mes clar, el de la columna vertebral no l`entenc massa.

    ResponElimina
  7. L'avantguardisme és la tendència, en una obra d'art qualsevol, o d'un artista, a introduir elements innovadors respecte de les formes tradicionals o convencionals. També s'entén com excessiva preocupació per desplegar recursos que trenquin o distorsionin els sistemes més acceptats de representació o expressió, al teatre, pintura, literatura, cinema, etc.

    Tendències avantguardistes:

    Cubisme.Volia mostrar la veritat absoluta.Considerava que en la natura hi ha tres formes fonamentals(esfera, con i cilindre).

    Futurisme.Perseguia adequar el llenguatge a la ciència,la tècnica i la màquina.Volia trencar amb el passat i reivindicava la bellesa de les coses noves.

    Surrealisme.Preten expresar el funcionament real del pensament basant-se en els somnis i les teories de Froid.

    Dadaisme.Expressava la seua oposició a tots els valors socials i estètics.Defensava l´absurd i l´irracional.

    ResponElimina
  8. Aquest cal.ligrama anima al lector a defensar els seus ideals i a lluitar per allò que creu just,es a dir, vol animar a que s'innove i a que es canvie lo ja establit.A més a més,fa referència al rebuig del fanatisme i del sofisma,també defensa l'ajuda a aquelles persones que s'han vist perjudicades per les injustícies polítiques.

    Sara Vicente Prats

    ResponElimina
  9. L'avantguardisme és la tendència, en una obra d'art qualsevol, o d'un artista, a introduir elements innovadors respecte de les formes tradicionals . També s'entén com excessiva preocupació per desplegar recursos que trenquin o distorsionin els sistemes més acceptats de representació o expressió, al teatre, pintura, literatura, cinema, etc.

    Les tendències avantguardistes eren:
    -futurisme:rebutja la tradició artística, exalça les màquines i els invents nous i en literatura , es valora la intuïció enfront de la inteligència.

    cubisme: l'associació d'elements impossibles de concretar, desdoblament de l'autor, disposició gràfica de les paraules, substitució de lo sentimental amb l'humor i l'alegria, i el retrat de la realitat a través de diversos enfocaments.

    dadaisme:Va ser una oposició al passat violent de la guerra mundial. El poema dadaista acostuma a ser una successió de paraules i sons, lo que fa difícil trobar-li la lògica.

    surrealisme:Va sorgir a França amb André Breton, qui seguint a Sigmund Freud es va interessar per descobrir els mecanismes de l'inconscient i sobrepassar lo real per mitjà de lo imaginari i lo irracional.

    ResponElimina
  10. Alba 1º Batx. Mixt

    El poema objecte que m'ha cridat més l'atenció és un de Joan Brossa. És una bombeta que porta escrita la paraula poema.
    És com si un poema fóra llum. Com si il.luminés les nostres vides.

    ResponElimina
  11. El cal.ligrama que més m'ha agradat és el de "Romàntica" de Joan Salvat-Papasseït. Per el que he comprés puc dir que els lladrucs del gos s'encontra en la lluna i en la mar, on hi està la lluna reflectida. Per el que significa em paix que reflectix el silenci de la nit, on només s'hi escolta els lladrucs dels gossos i els gats barallant-se.

    Per el que fa els poemes objecte, m'ha agradat el de la pilota de futbol amb la peineta, on reflecteix els costums d'un país: d'Espanya.
    La pilota és l'afició que hi ha per el futbol, i la peineta les cançons típiques més conegudes: les sevillanes, la bulería, etc.

    ResponElimina